Informació general

El CEMO (Club Esportiu de Muntanya d’Olocau) i l’Ajuntament d’Olocau organitzen La Cursa Muntanya Olocau, pretén ser una carrera SOLIDÀRIA, RESPECTUOSA amb el medi ambient i seguint un caràcter de Eco-sostenibilitat.

El CEMO – Club d’Esports de Muntanya i Escalada d’Olocau i l’Ajuntament d’Olocau organitzen per sext any consecutiu la Cursa Muntanya Olocau dins del seu terme municipal. Com en passades edicions pretén ser una carrera totalment SOLIDÀRIA, RESPECTUOSA amb el medi ambient i seguint un caràcter de eco-sostenibilitat. Els organitzadors, sensibilitzats amb la necessitat d’ajudar al col·lectiu de persones afectades de paràlisi cerebral i als seus familiars, prenen la iniciativa d’embarcar-se un altre any més en un gran projecte al costat del Club AVAPACE CORRE. Ens avalen 5 anys d’èxits i amb objectius ben complits. Any rere any la Cursa s’ha convertit en un referent, des del primer any la implicació dels participants, dels voluntaris i de tota la gent en general ha estat multitudinària. Creiem que a més ha servit per a dinamitzar el terme municipal. La Cursa de Muntanya d’Olocau és, per això, una fita indispensable per a la localitat. La Cursa Muntanya Olocau forma part de l’ITRA (International Trail Running Association), està adherida al decàleg mediambiental promogut per la AETrail (Asociación Española de Trail). Al costat dels organitzadors tindrem com a col·laboradors de La Cursa Muntanya Olocau a AVAPACE-CORRE, així com molts voluntaris i empreses que ens presten la seua ajuda per a tasques concretes, com CORREMON i LEONIA.

ASSOCIACIÓ VALENCIANA D’AJUDA A LA PARÀLISI CEREBRAL

L’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE), és una entitat sense ànim de lucre i d’utilitat pública. Des de 1972 es dedica a promoure la millora de la qualitat de vida de les persones amb Paràlisi Cerebral, afavorint el seu desenvolupament personal, la seua capacitat d’autodeterminació i reivindicant l’exercici dels drets ciutadans del col·lectiu per a l’efectiva igualtat d’oportunitats. AVAPACE, mentre que entitat constituïda per persones amb paràlisi cerebral i les seues famílies, s’esforça perquè les necessitats i expectatives legítimes del col·lectiu siguen ateses, a través de l’oportuna resposta social (legislacions, serveis de suport, prestacions, canvis en l’entorn físic i social,…). Per a això presta serveis directes (els propis de la seua cartera de serveis) o de forma coordinada amb altres entitats prestadores de serveis, però també treballa en l’estudi, difusió i conscienciació sobre les necessitats del col·lectiu, com a fonament per a la tasca de reivindicació i defensa dels drets generals i específics de les persones amb PC i les seues famílies. Els serveis directes que actualment es presten són:
  • a.- Servei d’Informació i Assessorament: dirigit tant als socis i usuaris, com a la societat en general.
  • b.- Atenció a persones amb paràlisi cerebral: Actualment s’atenen a 175 persones, distribuïdes en set centres.
Actualment AVAPACE presta servei a un ampli grup de persones, a través dels seus 7 centres, que atén de forma específica des de la seua primera infància fins a adults. Centre de Dia d’Atenció Primerenca: en aquest servei es realitzen un conjunt d’activitats dirigides a la població infantil de 0-3 anys i a les seues famílies, tenint per objectiu donar resposta al més aviat possible a les necessitats de cadascun dels nens. Centre d’Educació Especial VERGE D’AGOST: 50 nens entre 3 i 18 anys són atesos al centre educatiu a través de 9 unitats diferents en funció de les seues edats i necessitats educatives. Les activitats escolars es duen a terme mitjançant programes de desenvolupament individual, que es realitzen per a cadascun dels alumnes segons el nivell d’aprenentatge. Centre de Dia per Adults LES ESCOLES, L’HORT DE SENABRE, ELS ALFABEGUES i BALADRE: AVAPACE disposa en l’actualitat de quatre Centres de Dia d’Adults que proporcionen un servei especialitzat en règim de mitja pensió i atenen de forma integral a persones majors de 18 anys amb paràlisi cerebral i afins amb àmplies necessitats de suport. Avapace als seus set centres treballa diàriament amb les 175 persones amb paràlisi cerebral atenent a les seues necessitats bàsiques però també específiques i col·lectives. S’han potenciat les teràpies de logopèdia i l’atenció de fisioteràpia. S’ha consolidat l’atenció primerenca a nens en edat pre-escolar treballant la potenciació de la mobilitat amb atenció especialitzada mitjançant cadires de bipedestació. El treball a les aules del centre d’Educació Especial Verge d’Agost serveix per a millorar la comunicació i els hàbits. S’incideix que en la mesura de les seues possibilitats siguen el més “independents” possibles, practicant les activitats bàsiques del dia a dia; menjar, higiene, recollir, etc. S’han realitzat nombroses activitats extraescolars per treballar la socialització i l’espontaneïtat, amb tallers de cinema, teatre, treballs manuals i activitats esportives centrades en la boccia i en la participació en proves d’atletisme a través del CLUB ATLETISME AVAPACE CORRE que corre en les carreres populars empenyent els carros de running especials amb els quals explica el Club i permet als xavals d’Avapace gaudir de l’ambient de les carreres i mostrés davant la societat amb normalitat. L’associació ha participat en esdeveniments de caràcter solidari i de sensibilització social, com xerrades motivacionals en centres educatius. Però per seguir atenent de forma especialitzada i integral a les 175 persones de la nostra associació, necessitem recursos, material especialitzat i millorar la funcionalitat d’algun dels nostres centres que per la seua antiguitat necessita una renovació, com és el cas dels Escoles de Meliana o el Centre d’Educació Especial Verge d’Agost i el Centre de dia Els Alfabegues de Bétera.
Top